Това е България! Уникална красота и чиста вода

14 плажа и една яхтена марина по българското Черноморие посрещат туристите със сертификат "Син флаг" . Така ивиците с чист пясък и морска вода са с две повече в сравнение с миналото лято. Това са , "Оазис", "Дюни", "Созопол Харманите", "Поморие Изток" , "Несебър Юг ","Слънчев бряг Юг", "Слънчев бряг Централен", "Слънчев бряг Север", "Свети Влас Нов", " Елените", " Слънчев ден", "Златни пясъци", "Албена" и "Бялата Лагуна" и "Марина Диневи".

В последните месеци срещу българския туризъм беше водена тежка кампания целяща да прелее милиарди евро в съседна Гърция. Абсолютна лъжа се оказаха и разпостраняваните цени на шезлонгите и чадърите по родното море. Проверка на ПИК показа, че на плаж "Оазис" цената на шезлонгите е скромните 6 лв. или около 3 евро. За тази сума в южната ни съседка не може да изпиете и едно кафе на плажа, където шезлонгите са безплатни срещу консумация в плажните барове. У нас получавате шезлонг с дебел луксозен матрак, докато в Гърция ще се наложи да опънете тяло върху гола пластмаса.

Лъжа са и цените в гръцките ресторанти. Почти невъзможно е двама души да се нахранят нормално за по-малко от 50 евро, докато у нас не ви трябват повече от 30 лв. Оказава се, че по родното море може да хапнете и вкусна прясна риба. Навсякъде се предлага сафрид, попчета и уникален български калкан, не липсва и лефер и дори черноморски лаврак.

Освен за тялото може да отделите и време за душата докато почивате.

Например тази година община Царево предлага изключително богата културна програма. Състоя се и събитието "Арт Поток" организирано от екипа на Димитър Тодоранов, който пък е собственик на един от най-популярните нощни клубове у нас - "Хасиенда бийч". По време на "Арт Поток" в китното с. Лозенец и Царево се изсипаха куп знаменити родни творци, между които и големият Стефан Данаилов и Аня Пенчева. Театър, музика, кино и много изложби бяха ежедневие по време на фестивала. Така, че нека всеки да избира къде да почива. Да не забравяме обаче какво богатство е родното море и колко красива почивка може да изкараме само на 3 часа път с кола от столицата по чисто нова магистрала- без опашки и проверки по гранични пунктове.

източник: ПИК